woensdag 6 juli 2022 21:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 mei 2022

De Kustwacht Caribisch gebied onderschepte in 2021 minder drugs dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2021 dat minister van Defensie Kajsa Ollongren (D66) woensdag naar de Tweede Kamer stuurde. 

In totaal werd vorig jaar bijna 3.300 kilo drugs onderschept in het Caribisch gebied, het jaar daarvoor was dit zo’n 5.850 kilo. Vorig jaar werd bijna 2.700 kilo cocaïne en 557 kilo marihuana in beslag genomen.

Ook zijn er in 2021 minder ongedocumenteerden aangehouden en is het aantal in beslag genomen vuurwapens afgenomen. Volgens de Kustwacht speelde de coronapandemie een grote rol bij de dalende cijfers. Door de crisis verminderde het zeeverkeer, onder meer richting het Caribisch deel van het Koninkrijk. 

De Kustwacht had vorig jaar ook een lagere inzetbaarheid en in de eerste vier maanden was er geen stationsschip in het Caribisch Gebied. De Zr.Ms. Groningen moest terug naar Nederland door een beschadigde schroefas. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram