maandag 11 september 2023 21:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 mei 2022

De 22 private pomphouders hebben geen vertrouwen meer in Bureau Telecommunicatie & Post (BTP). BTP is de toezichthouder en moet de regering adviseren over brandstofprijzen. Dit meldt het Antilliaans Dagblad (AD).

De belangenverenigingen Asogas, Copda en Vanddis hebben een brief gestuurd aan de minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje (PNP). Zij vinden dat het rekenmodel van BTP ‘geen juiste marge’ oplevert en vervangen moet worden.

Het dealermarge van het ‘modelpompstation’ zou onjuist zijn. Dit is het deel van de prijs dat de pomphouders ontvangen om hun bedrijfsvoering te kunnen bekostigen. Er komt nu een onafhankelijk accountantsonderzoek die de marge kan rechttrekken. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram