woensdag 6 juli 2022 21:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 mei 2022

De onderzeeboot Zr. Ms. Dolfijn zal woensdag 10.15 uur Willemstad binnenvaren. De onderzeeboot neemt deel aan het maritieme evenement Velas Latinoamérica in juni. Tot die tijd wordt er gezamenlijk geoefend met andere Nederlandse eenheden in het Caribisch gebied.

Zr. Ms. Dolfijn is een onderzeeër van de Walrusklasse en doet dienst sinds 1993 als derde onderzeeër van deze klasse. De eerste twee kleine onderzeeërs zijn Zr. Ms. Walrus en Zr. Ms. Zeeleeuw. De Dolfijn is 68 m lang.

Uit veiligheidsoverwegingen is er geen mogelijkheid om de onderzeeboot te betreden of interviews te doen met de bemanning. Vanaf Punda en Otrobanda nabij de koningin Emmabrug is de binnenkomst goed te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram