woensdag 13 september 2023 08:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 mei 2022

Werknemers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) hebben dinsdagochtend het werk neergelegd. Ze zijn ontevreden over hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Het gaat om bezuinigingsmaatregelen voor 2022 en 2023.

Volgens de secretaris van de AVBO Gregory Wilson is er onder andere ontevredenheid over vakantiedagen en indexering die de werknemers worden onthouden. “Het gaat om maatregelen die vorig jaar al zijn ingevoerd, daar is toen niet over onderhandeld met de vakbond”, aldus Wilson.

De werknemers hebben meerdere keren gesproken met de directie van de SVB, maar de verzekeringsbank zou de maatregelen niet willen veranderen. De vakbond ABVO vind dat er nu goed onderhandeld moet worden.

De werknemers willen dat de directie van de SVB met alle werknemers komt praten. Ze willen geen gesprek met alleen de vakbond en een delegatie van werknemers zoals de directie voorstelt.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram