donderdag 7 juli 2022 00:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 mei 2022

De Europese Commissie ziet de onenigheid over de oprichting van de Rijkswet COHO als een interne aangelegenheid van het Koninkrijk der Nederlanden. Statenlid Michelangelo Martines (KEM) riep Brussel eerder op om zich te mengen in de kwestie.

“De Europese Commissie heeft niet de bevoegdheid om in te grijpen bij interne aangelegenheden van lidstaten”, reageert Sylvie Milliot, hoofd van het Directoraat-Generaal voor International Partnerships Overseas Countries and Territories. “Hierdoor kan de commissie niet optreden als een partij in het wetgevend overleg.”

Ondanks dat de Europese Commissie geen gehoor kan geven aan de oproep van Martines, is het Statenlid blij dat COHO op Europees niveau ter sprake is gebracht.

De parlementen van Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Nederland leveren aankomende vrijdag de verslagen in met onbeantwoorde vragen over de Rijkswet COHO. Daarna is de behandeling van COHO uit handen van de Staten. De regeringen van de verschillende landen zullen vervolgens reageren op de vragen in een nota. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram