woensdag 6 juli 2022 23:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 mei 2022

De totale maansverduistering was gisteravond goed te volgen op Curaçao, ondanks de aanwezige wolken. Halverwege de avond werd al duidelijk dat dit fenomeen prachtig in beeld zou kunnen komen. Het leverde tenslotte spectaculaire beelden op.

Wanneer de aarde precies tussen zon en maan komt te staan spreekt men van een totale maansverduistering, ook wel bloedmaan genoemd. De verduistering duurde op Curaçao van 22.27 uur tot 01.55 uur. De maan was volledig verduisterd om 23.29 uur. 

Het blauwe licht van de zon wordt geabsorbeerd door de atmosfeer van de aarde, maar de rode lichtstralen worden afgebogen en bereiken het oppervlakte van de maan. Daardoor kan de maan een rode tot purperkleurige gloed krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram