woensdag 6 juli 2022 23:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 mei 2022

De eerder veroordeelde Gerrit Schotte wil dat de Orcobank zijn rekening deblokkeert. Hij beriep zich er tijdens een door hem aangespannen kort geding op dat een bank in principe primaire betaaldiensten aanbiedt aan iedere op Curaçao rechtmatig verblijvende meerderjarige.

De advocaten van de Orcobank reageerden uitvoerig op het verweer van Schotte en lichtten toe dat bankrekeningen van consumenten in Nederland die minder dan acht jaar geleden zijn veroordeeld voor bijvoorbeeld witwassen en valsheid in geschrifte geblokkeerd kunnen worden.

Het CBCS is van mening dat ondanks afwezigheid van dat wettelijk recht op Curaçao de Orcobank de rekening mocht blokkeren. Wanneer de rechter uitspraak doet, is niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram