woensdag 6 juli 2022 18:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 mei 2022

De dertigste editie van de ‘Ronde van Aruba’ gaat vrijdag van start. Het parcours is 72 kilometer lang en is daarmee het langste hardloopparcours van het Caribisch gebied. De gouverneur van Aruba Alfonso Boekhoudt geeft het startschot. 

Het hardloopevenement, georganiseerd door marinierskazerne Savaneta, bestaat al sinds 1971. Doordat de race in het donker over verharde en onverharde wegen wordt gelopen is het een grote uitdaging voor zowel de loper als de organisatie. Mede hierdoor wordt de Ronde ook wel ‘the biggest challenge of Aruba’ genoemd. 

Naar verwachting doen er dit jaar zo’n 800 deelnemers mee. De route kan individueel, als duo of met een estafetteteam worden afgelegd. Dit jaar heeft een recordaantal deelnemers zich ingeschreven om de ronde individueel te lopen, in totaal twintig personen. De andere deelnemers en teams startten tussen 20.00 en 00.00 uur. 

Het is het eerste jaar sinds de coronacrisis dat de Ronde van Aruba weer als vanouds door kan gaan. Er mag weer publiek aanwezig zijn en er zal live muziek zijn bij de wisselposten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram