woensdag 22 maart 2023 04:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
14 mei 2022

Een beschuldiging van machtsmisbruik en pestgedrag door D66-Europarlementariër Samira Rafaela heeft tot een breuk geleid met haar partijgenoot Sophie in 't Veld. Beiden zitten voor D66 in het Europees Parlement. Drie voormalige medewerkers hebben hun beklag gedaan bij de integriteitscommissie van de partij, die hun klachten gegrond verklaardde, bevestigen bronnen na publicatie hierover door NRC.

Rafaela zou het niet eens zijn met de conclusies en dreigt volgens NRC uit de partij te stappen. Zondag zou de tot dusver binnenskamers gehouden kwestie aan de orde komen. De leden praten dan ook over het grensoverschrijdende gedrag door D66-prominent Frans van Drimmelen.

De slechte verstandhouding van Rafaela met enkele van haar medewerkers heeft tot de breuk geleid tussen haar en In 't Veld, zeggen ingewijden. In 't Veld hielp Rafaela in 2019 nog om met voorkeursstemmen in het Europees Parlement te geraken, maar het tweetal trok vervolgens nauwelijks samen op.

Rafaela heeft de samenwerking inmiddels officieel opgezegd. Personeel kan daardoor niet meer gedeeld worden en een medewerker moest noodgedwongen vertrekken. Rafaela en In 't Veld zijn de enige twee leden van de D66-delegatie in het Europees Parlement.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram