Door: NU.cw
|
13 mei 2022

IRS Criminal Investigation (IRSCI) en Homeland Security Investigations (HSI) hebben deze week zo’n dertig rechercheurs uit Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten een training gegeven over mensenhandel. Volgens de Amerikaanse instanties vindt mensenhandel overal onopgemerkt plaats.

De rechercheurs werden getraind in het herkennen van indicatoren dat er mogelijk sprake is van mensenhandel en het traceren van financiële transacties die verband houden met misdaden. De training vond plaats op Curaçao.

Naast de aanwezige politiemensen volgden zeker dertig collega’s de training via een livestream. Volgens de instanties is het belangrijk dat rechercheurs weten waar ze op moeten letten en hoe ze in de rechtbank kunnen bewijzen dat een strafbaar feit heeft plaatsgevonden. 

“Mensensmokkelaars profiteren van mensen. Door bijvoorbeeld het geldspoor te verstoren, raak je de criminele activiteiten die ermee verbonden zijn”, zegt Guy Ficco, directeur van IRSCI voor Global Operations en Policy Support. “Deze criminelen jagen op kwetsbare slachtoffers. Het is onze taak als rechercheurs om onze wethandhavingspartners uit te rusten met instrumenten zodat ze mensenhandel kunnen opsporen en bestrijden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram