woensdag 22 maart 2023 05:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 mei 2022

De inspectie van het ministerie van Economische ontwikkeling (MEO) heeft een recordaantal producten in beslag genomen bij groothandel Livoni Agencies. In drie dagen tijd werd er in totaal 29.330 kilo aan etenswaren waarvan de houdbaarheidsdatum was verlopen gevonden.

De controleurs troffen donderdag 19.000 kilo aan producten met een verstreken houdbaarheidsdatum, waaronder brood, snacks, ijs en andere diepvriesproducten. “Dit heeft het controleteam nog nooit eerder meegemaakt”, aldus Ronny Cornelis, hoofd van de Inspectie. Alle producten zijn inmiddels vernietigd.

Volgens Cornelis wordt er momenteel een eindrapport opgemaakt, waarna het Openbaar Ministerie de vervolgstappen zal bepalen. De inspectiedienst wacht nog op de klantenlijst van de importeur. De eigenaar van Livoni Agencies bood eerder al zijn excuses aan.

-- Advertentie --

One comment on “Inspectie neemt ruim 29.000 kilo aan etenswaren in beslag”

  1. Wetend dat een partij voedsel voor consumptie verstreken datum bevat en toch afleveren aan derden voor verkoop aan families, dan is afnemer ook strafbaar, daar lees ik niks over in de krant. Hopelijk geeft OM daar wel te zijner tijd meer info over zodat ik voortaan weet welk restaurant ik niet kan vertrouwen en geen klant meer van wordt.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram