vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De inspectie van het ministerie van Economische ontwikkeling (MEO) heeft een recordaantal producten in beslag genomen bij groothandel Livoni Agencies. In drie dagen tijd werd er in totaal 29.330 kilo aan etenswaren waarvan de houdbaarheidsdatum was verlopen gevonden.

De controleurs troffen donderdag 19.000 kilo aan producten met een verstreken houdbaarheidsdatum, waaronder brood, snacks, ijs en andere diepvriesproducten. “Dit heeft het controleteam nog nooit eerder meegemaakt”, aldus Ronny Cornelis, hoofd van de Inspectie. Alle producten zijn inmiddels vernietigd.

Volgens Cornelis wordt er momenteel een eindrapport opgemaakt, waarna het Openbaar Ministerie de vervolgstappen zal bepalen. De inspectiedienst wacht nog op de klantenlijst van de importeur. De eigenaar van Livoni Agencies bood eerder al zijn excuses aan.