Door: NU.cw
|
13 mei 2022

Curaçao verwelkomde afgelopen maand bijna 43.000 ‘stayover visitors’. Dit is zes procent meer dan in april 2019, het jaar voor de coronacrisis. Toen waren er iets meer dan 40.000 toeristen op het eiland. 

Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Curaçao Tourist Board (CTB).  Het is de tweede maand dat er meer toeristen zijn dan vóór de pandemie, dit gebeurde eerder in oktober vorig jaar. 

Van deze 42.715 aankomsten kwam 61 procent uit Europa, zeventien procent uit Noord-Amerika, dertien procent uit Zuid-Amerika, zes procent uit het Caribisch gebied en twee procent uit de rest van de wereld. In totaal verwelkomde Curaçao gemiddeld 1.423 verblijfsbezoekers per dag.

De Nederlanders zochten in april ook flink de zon op, deze maand waren er 21.379 Nederlandse bezoekers, 32 procent meer dan in april 2019. Uit België en Duitsland waren er 1.430 en 1.298 bezoekers. In april 2019 werden er 1.383 Belgische bezoekers geregistreerd.

Ook de Amerikaanse toeristen lijken sneller te kiezen voor Curaçao dan voor de coronacrisis, deze maand was het aantal Amerikaanse reizigers zes procent hoger dan in april 2019. 

Er meerden deze maand 21 cruiseschepen aan en er waren 27.886 cruisebezoekers. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram