vrijdag 15 september 2023 21:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 mei 2022

R.S. is veroordeeld voor het in het openbaar in bezit hebben van een wapen. Hiermee schoot hij per ongeluk zijn vriend dood. Gisteren, de dag voor zijn verjaardag, werd hij veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Het slachtoffer nam het vuurwapen mee op straat, gooide het naar zijn goede vriend, waarna het wapen afging bij het opvangen. Het slachtoffer werd dodelijk getroffen en dit bracht bij de nabestaanden onherstelbaar leed, verdriet en pijn.

Deze zaak onderstreept de noodzaak dat hard moet worden opgetreden tegen het voorhanden hebben van wapens. Met het opleggen van de straf is rekening gehouden met het feit dat R.S. geen strafblad had. Hij zal moeten verder leven met de gevolgen van dit ongeluk. R.S. heeft oprecht berouw en medeleven met de nabestaanden getoond.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram