Door: NU.cw
11 mei 2022

Vakbonden ABVO en CBV, die de ambulancedienst vertegenwoordigen, hebben een mediator van de overheid ingeschakeld. De mediator moet de bonden en het ambulancepersoneel bijstaan om tot een akkoord te komen over de problematiek rondom de shift wisseling van ambulancepersoneel. 

De twee vakbonden zullen volgende week verder overleggen met de mediator om tot een oplossing te komen. De ochtendkrant Èxtra heeft begrepen dat in de tussentijd de ambulanceposten op Barber en Montaña niet geopend zijn.

Het ambulancepersoneel is het oneens met het nieuwe werksysteem. De wisseling van shifts gebeurde eerder bij de ambulancepost op Bandabou. Bij het nieuwe systeem vindt de wisseling plaats bij de ambulancepost bij de GGD in Zakitó. Hierdoor is er op Bandabou twee tot drie uur geen ambulance aanwezig.

Het management meldde eerder dat er een commissie samengesteld zou worden om de situatie te evalueren. Het ambulancepersoneel ontving maandag een brief waarin werd aangekondigd dat er vanaf dinsdag met het nieuwe wisselsysteem gewerkt wordt, zonder dat een commissie zich hierover heeft gebogen.

Volgens de vakbonden moeten er voldoende ambulances, medicijnen en personeel aanwezig zijn bij elke ambulancepost, maar is dit niet het geval. Omdat het probleem niet wordt aangepakt, zijn de vakbonden naar de mediator van de overheid gestapt. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram