Door: NU.cw
11 mei 2022

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zondag een ontmoeting gehad met de president van Costa Rica Rodrigo Chaves Robles. Dat maakt de overheid woensdag bekend. 

Pisas en Robles hebben gesproken over hoe de landen kunnen samenwerken en wat ze voor elkaar kunnen betekenen. De Curaçaose premier heeft duidelijk gemaakt dat er een verdrag is tussen Costa Rica en Nederland waardoor er samenwerking kan zijn op verschillende gebieden, waaronder bij de douane.

Daarnaast heeft Pisas Robles een uitleg gegeven over hoe drugssmokkel wordt aangepakt op Curaçao met hulp van Nederland en Amerika. Hij lichtte toe dat er onder andere gebruik wordt gemaakt van drones, scanners, maar dat er ook financiële hulp vanuit Nederland is.

Robles heeft aangegeven een brief te sturen naar Koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte (VVD) om deze hulp te vragen. Ook heeft hij gevraagd om zo snel mogelijk een samenwerkingsovereenkomst te tekenen tussen Curaçao en Costa Rica. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram