Door: NU.cw
11 mei 2022

Het Antilliaans Dagblad besteedde in haar dinsdageditie uitgebreid aandacht aan de perikelen rondom Campo. Hieronder volgt een samenvatting.

In de openbare verslagen zijn twee statutair directeuren vermeld: John Loth en Terrence Tecla. Deze heren hebben nooit jaarstukken op laten maken. De eigenaar en verhuurder van Campo is Wilshire Advisors Ltd. Het Openbaar Ministerie heeft de notaris gezocht om de in beslag genomen onroerende zaken van Wilshire executoriaal te verkopen.

Deze company is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en houdt verband met 'De Nederlandse groep'. Hierin treffen we Robert de Groot, alias 'De Burgemeester van Campo' aan. Hij werd ook wel 'Mister Wilshire' genoemd. Volgens Het Openbaar Ministerie beweert dat deze man eind jaren negentig zijn drugsgerelateerde inkomsten witgewassen heeft in Campo.

In een speciaal vonnis van het Hof van Justitie wordt het verkregen voordeel geschat op ruim 14 miljoen gulden. De inzetprijs is nu bepaald op 8,9 miljoen gulden.

Het bedrijf Wilshire zal moeten bloeden, maar Campo exploitant Rectour maakte zich vermoedelijk schuldig aan 'onbehoorlijk bestuur'. Wellicht was er ook sprake van 'benadeling van schuldeisers en rechthebbenden'.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram