dinsdag 30 mei 2023 23:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 mei 2022

De vakbonden gaan niet akkoord met het voorstel van de regering om maar drie procent vakantiegeld uit te betalen en eisen de volle zes procent. Ambtenaren in de lagere schalen zouden anders niets merken van de uitbetaling van het vakantiegeld.

Minister Ornelio 'Kid' Martina van Bestuur, Planning en Dienstverlening (PNP) sprak gisteren met de ambtenarenbonden. Er is gesproken over de korting van 12,5 procent op de arbeidsvoorwaarden, waarbij de regering uitgaat van betaling van drie procent aan vakantiegeld.

Daarnaast werd gesproken over het voornemen om in augustus van dit jaar de loontrede over het jaar 2020 uit te gaan betalen. Aangezien het land Curaçao geen goedgekeurd functie beoordelingssysteem heeft, wordt de loontrede aan iedereen automatisch uitbetaald.

Verder eisen de bonden dat de overheid vertragingsrente gaat uitbetalen over de periode van 2020 tot en met 2022. Een ander heikel punt is dat 45 procent van alle ambtenaren op hun maximumschaal zitten en daardoor niet in aanmerking komen voor een loontrede. De bonden vinden dat niet eerlijk en zijn tegen deze vorm van discriminatie.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram