woensdag 31 mei 2023 02:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 mei 2022

Vertegenwoordigers van de vakbonden ABVO en CBV zijn maandag naar het hoofdkantoor van de ambulancedienst gegaan om hun onvrede kenbaar te maken. Het ambulancepersoneel is het oneens met het nieuwe werksysteem.

De wisseling van shifts gebeurde eerder bij de ambulancepost op Bandabou. Bij het nieuwe systeem vindt de wisseling plaats bij de ambulancepost bij de GGD in Zakito. Hierdoor is er op Bandabou 2 tot 3 uur geen ambulance aanwezig.

Volgens de vakbonden is er verschillende keren geprobeerd om het probleem op te lossen. Ze stellen dat er ten alle tijden voldoende ambulances en personeel beschikbaar moet zijn bij de posten.

Het management meldde eerder dat er een commissie samengesteld zou worden om de situatie te evalueren. Het ambulancepersoneel ontving maandag een brief waarin werd aangekondigd dat er vanaf dinsdag met het nieuwe wisselsysteem gewerkt wordt, zonder dat een commissie zich hierover heeft gebogen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram