Door: NU.cw
9 mei 2022

De rechtszaak tegen de vier verdachten in het grootschalig onderzoek Themis is maandag gestart. Het viertal wordt verdacht deel uit te maken van de organisatie No Limit Soldiers (NLS) en witwaspraktijken. 

Themis is een onderzoek naar strafbare feiten die de afgelopen jaren binnen het Koninkrijk der Nederlanden en in landen daarbuiten zijn gepleegd. Het rechercheteam bestaat uit de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Het team staat onder leiding van het Openbaar Ministerie van Curaçao en Sint Maarten.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt NLS ervan een crimineel samenwerkingsverband te zijn. Volgens de verdenkingen van het OM zou de organisatie zich lange tijd bezig hebben gehouden met de handel van verdovende middelen en verantwoordelijk zijn voor meerdere moorden gepleegd op Curacao, Sint Maarten en in Nederland.

Andere strafbare feiten die de verdachten worden verweten en die voor de rechter zullen worden behandeld, zijn de uitlokking van twee moorden op Sint Maarten, de uitlokking van een afpersing en witwassen. Één van de verdachte staat daarnaast terecht voor verschillende drugsfeiten waaronder een drugstransport van 172 kilo cocaïne uit de haven van Curaçao naar de haven Le Havre in Frankrijk. 

Drie van de verdachten zitten sinds hun aanhouding in voorlopige hechtenis. Van maandag 9 mei tot en met vrijdag 13 mei worden de strafzaken tegen hen voor het Gerecht behandeld.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram