zaterdag 3 juni 2023 03:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 mei 2022

Oud-premier Gerrit Schotte heeft een verzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) voor een betalingsregeling.

Schotte is veroordeeld voor witwassen en ambtelijke corruptie. Hij heeft tijdens zijn periode als minister-president tenminste 1.8 miljoen gulden aan steekpenningen ontvangen en dit via bankrekeningen in het buitenland weggesluisd. De MFK-oprichter moet deze week 1.8 miljoen gulden overmaken aan het OM, anders moet hij weer voor drie jaar de cel in.

Vorige week vroeg Schotte het publiek om donaties, door berichten op zijn sociale media te plaatsen. Hij kreeg in de eerste dagen al veel donaties, maar de Orco Bank blokkeerde zijn bankrekening. Schotte kan hierdoor geen donaties meer ontvangen.

Het OM heeft nog niet gereageerd op het verzoek van Schotte voor een betalingsregeling.

-- Advertentie --

One comment on “Schotte vraagt OM om betalingsregeling”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram