Door: NU.cw
9 mei 2022

Curaçao host zondag 22 mei het wereldwijde evenement ‘The Distinguished Gentleman’s Ride 2022’, waarbij aandacht wordt geschonken aan gezondheid bij mannen. Tijdens het evenement vindt een ‘tour tocht’ op motoren plaats. 

De organisatie Movember is wereldwijd actief met de werving van fondsen voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van ‘men's health’. Hieronder vallen onder andere prostaatkanker, teelbalkanker en mentale gezondheid. De nadruk wordt tijdens het evenement gelegd op het openlijk praten over gezondheid, zodat mannen sneller de stap zetten om hulp te zoeken. 

Eén van de manieren waarop het werven van fondsen wordt gedaan tijdens het evenement is door het organiseren van een ‘tour tocht’ op mooie en netjes gepoetste motoren. De motorrijders moeten netjes arriveren volgens een dress code. Het zorgen voor jezelf en netjes door het leven gaan symboliseert de ‘Distinguished Gentleman’. 

De motorrijders zullen tijdens de tocht vijf stops maken over het hele eiland heen. Tijdens de stops krijgen ze op verschillende plekken informatie over gezondheid. Zo stoppen ze onder andere bij verschillende medische centra en psychologen, verschillende experts zullen hier aan het woord komen. De stops zijn ook gratis toegankelijk voor het publiek. 

De tour tocht op de motoren start 22 mei om 15.00 uur vanuit Fundashon Prevenshon aan het Molenplein in Otrobanda en eindigt na vijf stops rond 19.00 uur bij Prinses Wilhelmina Fonds in Scharloo. Registratie om deel te nemen op de motor is verplicht en gaat via de website www.gentlemansride.com. Er is een maximum aantal deelnemers. Er gelden strenge regels met betrekking tot dresscode en motorfietsen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram