Door: NU.cw
6 mei 2022

Medewerkers van de douane krijgen binnenkort hun overuren en maaltijdvergoedingen uitbetaald voor de eerste maanden van dit jaar. Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) heeft hier akkoord voor gegeven. 

De afgelopen dagen heerste er onrust onder het douanepersoneel. Via een Facebookbericht laat de minister weten de noodzakelijke handtekeningen te hebben gezet en dat het document is ingediend bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Het gaat om 131 verzoeken van medewerkers. Silvania vraagt hen begrip voor de vertraging.

Volgende week staat een vergadering met douanevakbond STRaF op de agenda. Tijdens de bijeenkomst worden de personeelsaangelegenheden besproken en de voortgang van de personeelsdossiers.

Op dit moment zijn er 38 dossiers van medewerkers in behandeling in verband met onder andere uitkeringen en toelagen. Sinds half maart zijn twee speciale taakgroepen actief die zich bezig houden met de afhandeling van openstaande personeelsdossiers. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram