vrijdag 2 juni 2023 02:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 mei 2022

Het Komité Kultura di Pas Kòrsou is een initiatief begonnen om op vijf mei zowel de vrijheid te vieren als de vrede te stimuleren. Donderdagochtend trapte het Komité de vrijheid en- vredesviering af met een ceremonie bij Plasa di Pas. 

Tijdens de ceremonie werd aandacht geschonken aan de vredescultuur. “Op vier mei herdenken we de doden van de Tweede Wereldoorlog waardoor wij nu in vrede kunnen leven. We moeten er voor zorgen dat er geen oorlog meer is”, aldus voorzitter van het Komité Omayra Leeflang.

Volgens het vredescommittee is het belangrijk om naar de woorden van UNESCO te luisteren: “Since wars begin in the mind of men, it is in the minds of men that the defences of peace must be constructed.” Het is volgens Leeflang belangrijk om vrede te verdedigen in de geest van de mens. 

Onder ander Ank van der Ree was aanwezig bij Plasa di Pas. Zij heeft speciaal voor de ceremonie een vlag van de vrede ontworpen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram