Door: NU.cw
5 mei 2022

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft woensdagavond de Cola Debrot prijs in ontvangst genomen. De uitreiking werd gedaan door premier Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) en de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) Sithree van Heydoorn (MFK).

De Cola Debrot prijs is de hoogste Curaçaose onderscheiding en wordt jaarlijks op de geboortedag van dichter, schrijver en minister Cola Debrot uitgereikt. Gerstenbluth ontvangt de prijs voor zijn werk op het gebied van wetenschap en zijn inzet tijdens de coronapandemie op Curaçao. De prijs bestaat uit een gouden speldje die een oranjeappel voorstelt, een oorkonde en 5.000 gulden. 

Naast familie en vrienden waren verschillende politici aanwezig bij de uitreiking in het Curaçaosh Museum. De Vertegenwoordiger van Nederland op Curaçao, Erwin Arkenbout, feliciteerde Gerstenbluth met de prestigieuze prijs.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram