Door: NU.cw
5 mei 2022

Het onderwijssysteem op Curaçao moet worden verbeterd en versterkt. Dat stelt onderwijsinspecteur Rubia Martina-Bitorina naar aanleiding van een onderzoek door de inspectie.

Vorig jaar is er een nulmeting gehouden. Volgens Martina-Bitorina is het belangrijk om de huidige situatie in kaart te brengen als je veranderingen wilt doorvoeren. Het onderzoek naar de staat van het onderwijs heeft op drie manieren plaatsgevonden. Zo zijn er documenten bestudeerd, scholen bezocht en gesprekken gevoerd met stakeholders.

De onderwijsinspecteur gaf woensdagmiddag tijdens de persconferentie een inkijk in de eerste resultaten van het onderzoek. Zo stelt Martina-Bitorina dat het ministerie al flink op weg is voor wat betreft de connectie tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Punten waar nog aan gewerkt moet worden zijn financiering en efficiëntie. Zo wordt er gedacht aan het samenvoegen van schoolbesturen en het sluiten van lege gebouwen. Het onderzoek zal waarschijnlijk in mei worden afgerond.

Daarnaast wil minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) aandacht besteden aan naturalisatie. In september 2021 is een computerzaal geopend waar digitale lessen worden gegeven. Sinds 2008 zijn er zo’n 1.311 mensen genaturaliseerd. De meeste burgers kwamen uit de Dominicaanse Republiek, Colombia, Venezuela en India. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram