Door: NU.cw
4 mei 2022

Het Korps Mariniers is twaalf gevecht- & schietinstructeurs (GSI) en twee gevecht- en schietinstructeurs niveau 3+ (GSI-3) rijker. Tijdens de GSI opleiding op Curaçao is onder andere geschoten in het donker. 

De mariniers maken bij oefeningen in het donker gebruik van lichtspoormunitie, ook wel tracers genoemd, patronen die na het afvuren voor een bepaalde tijd zichtbaar blijven. Door een rood gelakte kogelpunt is lichtspoormunitie makkelijk te herkennen.

“De kogel heeft een holle achterzijde met een chemisch mengsel dat ontbrandt na het afvuren. Hierdoor kan de schutter eenvoudiger zijn uitgebrachte vuur op het doel krijgen of het doel aanduiden voor anderen”, aldus het Korps Mariniers.

De mariniers hebben van 21 maart tot en met 22 april de GSI opleiding gevolgd.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram