Door: NU.cw
4 mei 2022

Voormalig premier Gerrit Schotte heeft inmiddels 21.000 gulden aan giften ontvangen. Maandag plaatste de oprichter van de MFK een videoboodschap op sociale media waarin hij vroeg om gelddonaties. Deze blijven volgens eigen zeggen nog steeds binnenstromen. 

Maandag werd duidelijk dat de oud-premier binnen tien dagen 1,8 miljoen gulden moet overmaken aan het Openbaar Ministerie (OM), anders moet hij weer voor drie jaar de cel in. Schotte heeft nog acht dagen om het resterende bedrag te verzamelen. Woensdagochtend heeft hij het eerste bedrag gestort op de rekening van het OM. 

Schotte is veroordeeld voor witwassen en ambtelijke corruptie. Hij heeft tijdens zijn periode als minister-president tenminste 1,8 miljoen gulden aan steekpenningen ontvangen en dit via bankrekeningen in het buitenland weggesluisd. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram