Door: NU.cw
3 mei 2022

Delegaties van Curaçao, Aruba en Sint Maarten komen vandaag bijeen ter voorbereiding van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko). Tijdens het tripartiet wordt gesproken over COHO en de daarbij behorende landspakketten.

Het doel van het overleg is dat de CAS-eilanden tot een gezamenlijke visie komen en op één lijn zitten tijdens de onderhandelingen met Nederland. Tijdens de vergadering zal een delegatie van Sint Eustatius een presentatie geven over de actuele situatie en de toekomst van het eiland. Ook komt een nieuw voorstel voor een geschillenregeling aan bod.

Van woensdag vier tot en met vrijdag zes mei komen delegaties van de parlementen van Nederland en de CAS-eilanden bijeen op Sint Maarten. Op de agenda van het Ipko staan besprekingen over de Rijkswet COHO, de stand van zaken rondom de uitvoering van de landspakketten en betere en duurzame relaties binnen het Koninkrijk.

Daarnaast zullen de parlementen verschillende werkbezoeken afleggen en presentaties van autoriteiten van Sint Maarten bijwonen. Zo krijgen de delegaties uitleg over het gevangenissysteem op het eiland en een rondleiding door het ziekenhuis.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram