Door: NU.cw
3 mei 2022

Organisatie Animal Rights is tegen de verkoop van vijf dolfijnen van Dolphin Academy Curacao. Zij kregen onlangs informatie dat er een plan is om vijf jonge dolfijnen te verplaatsen naar het Saoedi-Arabische Fakieh Aquarium in Jeddah. 

Animal rights benadrukt dat dit nieuws niet bevestigt is via een onafhankelijke bron., maar dat de informatie zo specifiek is dat ze deze toch ongeverifieerd naar buiten brengen. 

Het zou gaan om dolfijnen Serena, Machu, Mosa, Sami en Luna. Volgens Animal Rights gaat het hier om dierenmishandeling. Op Curaçao leven de dolfijnen in de lagunes van de Caribische zee. In Jeddah zouden ze verplaatst worden naar betonnen zwembaden met chloorwater. 

Het aquarium in Saudi Arabië voldoet niet aan de EAAM-normen om de dolfijnen een veilige leefomgeving te bieden. Tussen 2013 en 2021 heeft het Fakieh Aquarium zes van hun dolfijnen verloren als gevolg van longschade, veroorzaakt door stof en zandstormen. 

Om de verkoop tegen te gaan, is er ook een particulier initiatief ontstaan. Er is een petitie gestart om het transport van de dolfijnen tegen te gaan. Het doel is om 25.000 handtekeningen te halen. Ook zal de petitie doorgestuurd worden naar de secretaris-generaal van CITES. 

Dolphin Academy zegt tegen Dolfijn FM dat er nog niks zeker is en dat ze ‘een aantal opties aan het checken zijn om het dolfijnenaantal te verminderen’. Als er concrete plannen zijn zullen zij via een persbericht laten weten of ze dolfijnen gaan verkopen en hoeveel. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram