Door: NU.cw
3 mei 2022

Gerrit Schotte heeft via een videoboodschap gevraagd om gelddonaties. Als het de oud-premier niet lukt over tien dagen 1,8 miljoen gulden aan het Openbaar Ministerie over te maken, wacht hem een celstraf van drie jaar.

De oprichter van de regeringspartij MFK is veroordeeld voor witwassen en ambtelijke corruptie. Schotte heeft tijdens zijn periode als minister-president tenminste 1,8 miljoen gulden aan steekpenningen ontvangen en via bankrekeningen in het buitenland weggesluisd.

De vordering van het geldbedrag is in een ontnemingszaak tot in hoger beroep toegewezen. Via een videoboodschap op sociale media vraagt Schotte om financiële steun van zijn volgers. Als het OM de vordering over tien dagen niet heeft ontvangen, moet de oud-premier opnieuw de bak in.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram