woensdag 31 mei 2023 09:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 mei 2022

In de Ik Vertrek-aflevering van zeven mei is het kleinschalige Gay Resort Thuishaven van Martijn te zien. Martijn verhuisde in augustus 2021 met zijn toenmalige vriend naar Curaçao. Onder het toeziend oog van de camera’s van Ik Vertrek startten ze met de opbouw van het resort.

“Bij ons eerste bezoek eind 2020 ben ik direct verliefd geworden op het eiland”, vertelt Martijn aan NU.cw. “De prachtige natuur, het lekkere weer en de kleurrijke, enthousiaste bevolking deden ons besluiten om naar Curaçao te emigreren. En aangezien er nog geen verblijf specifiek voor gays was op het eiland leek het ons leuk en belangrijk om ons daarop te gaan richten.”

Thuishaven is een boutique gay resort, bestaande uit zeven studio’s en twee off-site appartementen. “Met het resort proberen we een veilige, mooie plek te creëren voor onze doelgroep, maar ook meer zichtbaarheid voor de LHBTQ+ gemeenschap te genereren”, stelt Martijn.

De opbouw van het resort werd op de voet gevolgd door de cameraploeg van Ik Vertrek. Martijn kijkt erg uit naar de aflevering, maar vindt het ook lastig om alles terug te zien. Desondanks hoopt Martijn een grote groep gays te bereiken die enthousiast worden over Thuishaven.

Hoewel de Ik Vertrek-deelnemer ervan overtuigd is dat de tijd rijp is voor een plek speciaal opgericht voor gays op Curaçao, ‘blijft het spannend hoe erop gereageerd zal worden’. “Uiteraard vind ik het niet leuk als mensen mijn geaardheid veroordelen. En personen die er moeite mee hebben, mogen dat ook hebben”, stelt Martijn. “Ik hoop vooral dat we elkaar in waarde kunnen laten, en elkaar het beste blijven gunnen. Liefde tussen mensen is iets bijzonders. Laten we daar vooral geen sekse aan hangen.”

De aflevering van Martijn en zijn avontuur op Curaçao is zeven mei te zien op NPO 1 om 21.30 uur.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram