woensdag 6 juli 2022 18:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 mei 2022

Een delegatie van de Eerste en Tweede Kamer heeft maandag een bezoek gebracht aan Saba. Tijdens het bezoek is vooral aandacht besteed aan de uitdagingen van Saba en hoe Nederland hierbij hulp kan bieden.

Commissarissen Bruce Zagers en Rolando Wilson benadrukten de verschillende uitdagingen van het eiland. Zij spraken onder andere over de hoge kosten van levensonderhoud, de moeilijke financiële positie van de overheid en het ontbreken van connectiviteit.

Raadslid Esmeralda Johnson hield een toespraak over ‘de prijs die inwoners moeten betalen voor het leven in het paradijs’, het gebrek aan aandacht uit Den Haag, de ruimte voor meer radicale meningen omdat grote problemen niet worden opgelost en de noodzaak voor het parlement om ‘echt de verandering te zijn die Saba nodig heeft en verdient’.

In aanwezigheid van het bestuurscollege en de eilandsraad gaf een groep jonge ambtenaren presentaties om de Nederlandse delegatie achtergrondinformatie te geven over armoedebestrijding, volksgezondheid, het nieuwe havenproject, toerisme, economische ontwikkeling, de schoolgebouwen, kinderopvang en cultuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram