woensdag 6 juli 2022 18:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 mei 2022

Asosashon pa Otorgamentu di Erfpacht sin Korupshon (Asoteko) heeft zaterdag een openbare bijeenkomst georganiseerd over de erfpachtuitgifte op Bonaire. De vereniging ergert zich er al jaren aan dat de overheid geen erfpacht uitgeeft aan inwoners die hiervoor wel aan de eisen voldoen.

Asoteko is opgericht in 2019 en wil vermeende corruptie bij de uitgifte van erfpacht aan de kaak stellen. De vereniging heeft destijds samen met advocaat Michiel Bijkerk namens meerdere personen een rechtszaak aangespannen, waarbij de rechter wordt gevraagd om de overheid op te dragen binnen drie maanden een stuk erfpachtgrond uit te geven.

“De kwestie van erfpachtuitgifte wordt steeds slechter”, stelt Bijkerk in de oproep voor de bijeenkomst. “De huren zijn veel te hoog en het Openbaar Lichaam Bonaire doet nog steeds niks. Ze hebben een peperdure advocaat ingehuurd, die ervoor moet zorgen dat de mensen geen erfpachtterrein kunnen krijgen.”

Tijdens de bijeenkomst heeft de vereniging uitleg gegeven over de rechtszaak en waarom Asoteko de vakbonden steunt, die op vijf mei een Manifestatie zullen houden. Ook werd er een nieuwe penningmeester benoemd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram