Door: NU.cw
29 april 2022

TUI zal gedurende de zomerperiode sommige vluchten uitvoeren met ingehuurde toestellen van Wamos Air. De toestellen van de Spaanse luchtvaartmaatschappij zullen ook worden ingezet voor een aantal vluchten naar de ABC-eilanden. Dat bevestigt Rick van der Pluijm, regiomanager caribisch gebied aan NU.cw.

Vluchten naar Curaçao, Bonaire en Aruba worden normaliter uitgevoerd door toestellen van de TUI vloot. Om tijdens de drukke periode in de zomer alle vluchten uit te kunnen voeren, is besloten om tot midden juni een aantal toestellen van Wamos Air in te huren. Passagiers worden hier vooraf over geïnformeerd. 

In de vliegtuigen van Wamos Air wordt geen onderscheid gemaakt tussen Economy en Comfort stoelen, beiden hebben 81 centimeter beenruimte. In de Dreamliner van TUI heeft Comfort 86 centimeter beenruimte en Economy 71 tot 74 centimeter. Daarom zijn alle stoelen omgezet naar Economy. “Klanten die oorspronkelijk comfort geboekt hadden, krijgen hun betaalde toeslag natuurlijk terug”, aldus Van der Pluijm. 

Op de vlucht van Wamos Air is Nederlandssprekend TUI cabinepersoneel aanwezig, de rest van de bemanning spreekt Engels. De service aan boord is hetzelfde als bij TUI en ook de eventueel bijgeboekte bagage blijft ongewijzigd.

-- Advertentie --

5 comments on “TUI zet toestellen Wamos Air in tijdens drukke periode”

 1. Ik ben 1 van deze reizigers die 3 dagen geleden te horen kreeg dat ik in een toestel an Wamos terug vlieg. Net als op de heenreis: geen tv-tje, geen entertainment, maar het vervelendst: geen comfort, en daar wel voor betaald.
  Er wordt gezegd: voor vragen, ga naar de website. Dat heb ik gedaan, 4 dagen geleden, maar tot op heden geen reactie.
  Vandaag ruim een half uur in de wacht gestaan bij Tui: om vervolgens te horen dat de betreffende afdeling al naar huis was. Bijna 2u voor sluiting? En ze vertelden dat ze hun mail uitgeschakeld hebben omdat ze teveel vragen kregen.... Ja natuurlijk! We kunnen niet eens een stoel uit kiezen op deze vlucht. Waardeloos!

 2. @ Rick van der Pluijm: 'Passagiers worden hier vooraf over geïnformeerd.' Dit klopt niet! Ja voorafgaande aan de vlucht, maar wanneer je boekt, staat er gewoonnd as t je met een dreamliner van Tui zal vliegen. Ik vind het dus erg misleidend! Laat Tui dan eerlijk zijn en bij boeken al aangeven dat de vlucht niet door een toestel van Tui uitgevoerd zal worden, dit weet TUI immers al wel van tevoren!

  1. Bij ons werd er verteld dat tot begin juni de dreamliner in onderhoud was, daarna werd er weer gevlogen met de dreamliner, jaja....met als gevolg dat we afgelolen weekend een email kregen van het reisbureau met de mededeling in juni met Wamos air te vliegen, ons werd ons absoluut toegezegd via een woordvoerder van TUI dat dat NIET het geval zou zijn, nu worden we dus weer in de maling genomen, k.t zooi

 3. Vandaag te horen gekregen dat we 15 juni met wamos heen vliegen, al 2x is er via onze reisagente contact eerder opvenomen dat er met TUI gevlogen wordt vanaf 1- 6-2022 en dat er geen probleem zou zijn, nu vandaag dus dit bericht, we gaan dus serieus omboeken, bedankt voor het vertrouwen

 4. Wat een ellende met die tui steeds ze moeten zich kapot schamen.
  Wij vlogen naar bonaire ook met wamos we hebben de dood in ogen gezien. Wat een helse vlucht.kids huilen mensen Gillen en zo kunnen we nog ff door gaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram