Door: NU.cw
29 april 2022

Op 21 september begint de inhoudelijke behandeling van de Marnix-zaak. Drie agenten die op 7 september 2021 de rigoureuze controle bij 25 leerlingen hebben gedaan worden strafrechtelijk vervolgd. Donderdag vond de pro forma zitting plaats.

Tijdens deze zitting konden de partijen hun onderzoekswensen en bezwaren bekendmaken. Zo wil de advocaat van de verdachten Aubert Wiels verhoren. Wiels is docent op de Marnix en is belast met de controles. Ook wil de advocaat de Landsrecherche verhoren. Een van zijn cliënten vond de interviewtechnieken van de Landsrecherche, die het onderzoek deed naar mogelijke strafbare feiten, manipulatief. Tot slot is ook gevraagd om een deskundige op het gebied van de training van politiehonden als getuige op te roepen.

Het Openbaar Ministerie heeft geen bezwaar tegen het verhoor van Wiels. Verder is besloten dat de hondentrainer een schriftelijke verklaring kan afleggen. Het OM maakte wel bezwaar tegen een verhoor van de Landrecherche.

De drie vervolgde agenten hebben meerdere leerlingen de opdracht gegeven hun broek en onderbroek naar beneden te doen. Ook moesten de jongeren tot tweemaal toe bukken. Eerder concludeerde de Landsrecherche dat er geen grondslag was voor deze grondige controle.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram