Door: NU.cw
|
28 april 2022

De vaste commissies voor Koninkrijksrelaties van de Eerste en Tweede Kamer nemen woensdag tot en met vrijdag deel aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) op Sint Maarten. De delegaties van de Staten-Generaal en de Staten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten vergaderen daar over thema's die de landen van het Koninkrijk aangaan.

Twee keer per jaar komen de parlementen samen om te overleggen. Dit IPKO stond eerder gepland in januari, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld tot mei. Op de agenda van het IPKO staan besprekingen over de rijkswet COHO, de stand van zaken rondom de uitvoering van de landspakketten en betere en duurzame relaties binnen het Koninkrijk.

De Staten van Sint Maarten organiseert ook een werkbezoek in kader van het IPKO. Tijdens het werkbezoek wordt een aantal projecten bezocht in het kader van de wederopbouw na de orkanen Irma en Maria in 2017.

Ook wordt aandacht besteed aan het gevangenissysteem van Sint Maarten. Het Ministerie van Justitie geeft een presentatie over de plannen voor verbouwing en verbetering van de gevangenis en de delegaties brengen ook nog een bezoek aan de Point Blanche gevangenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram