Door: NU.cw
28 april 2022

Dit jaar stond Koningsdag in het teken van verbondenheid. Dit zei gouverneur Lucille George-Wout in haar videoboodschap ter ere van de 55e verjaardag van koning Willem-Alexander.

De pandemie die ons de afgelopen jaren zo in de ban heeft gehouden lijkt  op Curaçao onder controle. De maatschappelijke gevolgen daarvan ondervinden we helaas nog altijd, aldus de gouverneur. De pandemie heeft onze economische basis stevig aangetast en heeft de zwakke plekken, vooral in sociale en economische zin, aan het licht gebracht. De gevolgen van de crisis zouden echter nog vele malen erger zijn als we de band met het Koninkrijk niet hadden. 

"Ook voor de toekomst bestaat de bereidheid om binnen het kader van ons  Koninkrijk steun te blijven bieden om er als land weer bovenop te komen. Die steun is erop gericht Curaçao weerbaar te maken en ons land de gelegenheid te bieden om zo spoedig mogelijk op eigen kracht de verworven autonomie waar te maken. Over de wijze waarop dat moet gebeuren wordt dezer dagen overleg gevoerd. En dat is een goede zaak; want we moeten naar elkaar blijven luisteren en met elkaar in gesprek blijven met maar één doel voor ogen: het dienen van onze bevolking."

De regering staat volgens de gouverneur voor de moeilijke opgave om noodzakelijke hervormingen door te voeren. "Het is onvermijdelijk dat heilige huisjes daarmee worden geraakt." De gouverneur hoopt en verwacht dat we de toekomst vol vertrouwen tegemoet kunnen zien.

George-Wout is ervan overtuigd dat de potentie voor hervormingen binnen ons volk aanwezig is. "Daar zit onze kracht. En dat geldt ook voor onze mensen die ervoor hebben gekozen om in een ander land te wonen. Die krachten moeten we mobiliseren. We moeten als land weer aantrekkelijk worden voor onze burgers, zodat zij niet hoeven te vertrekken om het elders beter te krijgen; maar juist kiezen om terug te keren."

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram