Door: NU.cw
26 april 2022

De staking van werknemers van Damen Shiprepair is voorbij. Dat meldt de ochtendkrant Extra. Het bedrijf en de vakbonden zijn tot een overeenkomst gekomen over een afvloeiingsregeling.

78 werknemers van Damen kregen afgelopen week te horen dat ze hun baan gaan verliezen. Het noodlijdende bedrijf moet inkrimpen. Het afvloeiingspakket bestond uit drie maanden loon.

Het personeel legde het werk neer en voerde actie tegen de ontslagen. De vakbond PWFC noemde het nieuws ‘zuur’. Vooral omdat onlangs bekend werd gemaakt dat Damen een kapitaalinjectie van veertig miljoen dollar zou ontvangen. Het plan zou al klaar hebben gelegen bij de minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Ruisandro Cijntje (PNP).

Inmiddels is het personeel weer aan het werk. Na onderhandelingen tussen de vakbonden en Damen is de afvloeiingsregeling aangepast. De werknemers die een ontslagbrief hebben ontvangen krijgen vijf maanden loon doorbetaald, in plaats van drie maanden. Ze hebben tien dagen om akkoord te gaan met de ontslagvergoeding.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram