Door: NU.cw
26 april 2022

Het Sehos wil dat het Land Curaçao zijn afspraken nakomt. Daarom heeft het voormalige ziekenhuis de rechter gevraagd om de schuld aan Aqualectra op het Land te verhalen. Het gaat om 3,3 miljoen gulden aan onbetaalde water- en elektriciteitsrekeningen.

Tussen Sehos en het Land is er een Memorandum of Understanding (MoU). In deze overeenkomst zijn er onder meer in verband met de bouw van het nieuwe ziekenhuis afspraken gemaakt over de schuldsanering. Het Land is daarin tekortgeschoten. Ook de vervolgafspraken is het Land niet nagekomen. Zo zou het Land 11 miljoen gulden aan Sehos betalen. Doordat het Land deze afspraken naast zich neerlegde kon het voormalige ziekenhuis niet aan zijn verplichtingen voldoen.

Eerder vroeg Aqualectra het faillissement van Sehos aan. De stichting heeft echter uitstel van betaling gekregen. Intussen Sehos een reddingsplan getekend met een projectontwikkelaar. Dit plan moet nieuw leven blazen in het voormalige ziekenhuis. Op 23 mei komt de zaak voor de rechter.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram