Door: NU.cw
25 april 2022

De Universiteit van Curaçao is betrokken bij een onafhankelijk onderzoek naar het Nederlandse slavernijverleden. Dat schrijft minister Hanke Bruins Slot (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. 

Het onderzoek is bedoeld om inzicht te krijgen in gebeurtenissen tijdens de slavernij en organisaties of instituten die hierbij betrokken waren. Bruins Slot bevestigt dat het onderzoek wordt geschreven door verschillende wetenschappelijke instituten. “Ik heb een brede veldverkenning onder wetenschappers en maatschappelijke partijen gehouden en mij laten informeren over de totstandkoming van de stedelijke onderzoek over dit onderwerp”, aldus de minister.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), de Universiteit van Curaçao en het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Het onderzoek zal uiterlijk 2023 zijn afgerond. De resultaten van het onderzoek zullen worden aangeboden aan de Tweede Kamer. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram