Door: NU.cw
25 april 2022

Deskundigen en vertegenwoordigers uit het Nederland Caribisch gebied en Jamaica kwamen in april samen om hun krachten te bundelen voor het herstel van de zee-egels en de koraalriffen in het Caribisch gebied. 

De vertegenwoordigers ontmoetten elkaar tijdens een workshop op Saba. Deze workshop werd georganiseerd door de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA). Tijdens de workshop werd een beeld geschetst van de situatie van de Diadema zee-egel in het Caribisch gebied. 

De Diadema zee-egels spelen een cruciale rol bij het in stand houden van gezonde koraalriffen. De koraalriffen zijn essentieel voor kustbescherming en zijn een belangrijke bron van inkomsten omdat ze een magneet zijn voor het toerisme. De zee-egels grazen op algen, de belangrijkste concurrenten van koralen. Het is daarom belangrijk om de populatie van de zee-egels te herstellen. 

In de jaren tachtig werd bijna de gehele zee-egelpopulatie uitgeroeid door een ziekte in het Caribisch gebied. Tot op heden is het herstel van de diadeemzee-egel volgens DCNA erg traag tot niet bestaand.

Tijdens de workshop is er gesproken over mogelijke oplossingen. Ook zijn er trainingen gegeven en raakten professionals met elkaar in gesprek. Er wordt nu gekeken naar een restauratieproject voor de zee-egels waar alle eilanden bij betrokken zijn. “Wij hebben een gemeenschappelijk doel: het herstel van een van de belangrijkste en meest beschadigde mariene ecosystemen, de koraalriffen”, aldus DCNA.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram