Door: NU.cw
21 april 2022

Stichting Favela Street van Rocky Hehakaija presenteert twee korte films in The Movies Otrobanda. De films É Kosecha en A West Side Story gaan over de kracht, energie en impact van Favela Street. 

De voorfilm A West Side Story laat zien hoe in Amsterdam West elke maandagochtend een groep jonge meiden les krijgt van inspirerende, veelal vrouwelijke trainers. Veel van deze trainers hebben een topsport achtergrond. Favela Street biedt de meiden een veilige omgeving waar ze plezier kunnen maken, zichzelf kunnen ontwikkelen en ‘de wereld buiten West’ kunnen ontdekken. 

É Kosecha vertelt het verhaal van drie Curaçaose jongeren die onderdeel zijn van het Favela Street programma op Curaçao. De film geeft een unieke, authentieke en bijzondere inkijk in het leven van deze jongeren en het dagelijks leven op het eiland. Ze groeien op in wijken waar ze te maken hebben met sociale uitsluiting. Dankzij hun postcode, huidskleur, gender of seksuele geaardheid hebben ze minder kans om het beste uit zichzelf te halen. Het programma is begin 2019 gestart en de film laat de laatste fase hiervan zien.

Ook leren we oprichter Rocky Hehekaija zelf kennen. De films laten zien waarom het zo hard nodig is dat Favela Street er is. “Het is voor veel jongeren niet vanzelfsprekend dat je in een positieve stimulerende omgeving opgroeit”, aldus Hehekaija. Bij Favela Street laten we jongeren voelen en inzien dat ze veel meer kunnen doen dan ze ooit hadden gedacht.”

A West Side Story en É Kosecha worden zaterdag 23 april gepresenteerd voor genodigden. Rashel Hawker opent de ochtend en verzorgt de presentatie en de Q&A na afloop. Op een later moment zullen de films ook vertoond worden voor een groter publiek, aldus de organisatie tegenover NU.cw.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram