Door: NU.cw
21 april 2022

Het brandweerkorps wordt uitgebreid met 25 brandweerlieden. Dat heeft minister van Justitie Shalten Hato (MFK) bekendgemaakt.

De ministerraad is onlangs akkoord gegaan met het openstellen van de vacatures bij de Brandweer. Dit moet de enorme werkdruk vanwege onderbezetting bij het korps verlichten. Het brandweerkorps heeft minimaal 45 extra krachten nodig. Maar de overheid start met de werving en selectie van de eerste 25. Zij zullen een driejarige opleiding volgen.

In het persbericht stelt minister Hato dat er veel kritiek is op het functioneren van de Brandweer. "Als minister van Justitie ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van het land, en het brandweerkorps draagt daaraan bij."

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram