woensdag 31 mei 2023 11:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 april 2022

De Koninklijke Luchtmacht heeft de eerste vlucht met een onbemande drone succesvol uitgevoerd vanaf vliegveld Hato. De MQ-9 Reaper is een Remotely Piloted Aircraft System en wordt bestuurd door piloten vanuit een cockpit op de grond. 

Het is voor het eerst dat een Nederlandse MQ-9 een trainingsvlucht heeft gevlogen. De luchtmacht gaat vooral oefenen en trainen om het nieuwe toestel te leren kennen.

De drone kan vanuit de lucht informatie verzamelen en zal te zijner tijd ook ingezet kunnen worden bij de ondersteuning van de overheid of voor opsporing en toezicht. Daarbij wordt deels samengewerkt met de Verenigde Staten, zoals bij counterdrugsoperaties.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram