Door: NU.cw
21 april 2022

Het cockpitraam van het TUI-vliegtuig dat zondagnacht een voorzorgslanding maakte op Curaçao is gerepareerd. Het gekwalificeerde vliegtuigonderhoudsbedrijf Antilles Aerospace heeft het gebarsten raam verwijderd.

De Boeing 787 steeg zondagnacht op van Bonaire waarna een harde knal was te horen. De piloot besloot de landing in te zetten omdat er een barst in de voorruit was ontstaan. De driehonderd passagiers moesten uitstappen op Hato Airport.

Een nieuw raam werd ingevlogen waarna technici van Antilles Aerospace het raam verwijderden en vervingen door de nieuwe. De technici werden ondersteunt door Miles Construction, die een kraan leverde om het 200 kilo zware raam omhoog te hijsen. 

Woensdagmiddag kon het toestel alsnog aan de terugreis naar Amsterdam beginnen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram