Door: NU.cw
21 april 2022

78 werknemers van Damen Shiprepair hebben te horen gekregen dat ze hun baan gaan verliezen. Het noodlijdende bedrijf moet inkrimpen. Het afvloeiingspakket bestaat uit drie maanden loon.

Vandaag continueren de acties van het personeel. De werknemers zullen zich verzamelen bij het PWFC-gebouw. Er zouden ruim 250 werknemers in dienst zijn van Damen.

Gisteren spraken leden van het kabinet-Pisas de werknemers toe in het vakbondsgebouw. Zowel minister van Sociale Ontwikkeling en Arbeid, Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP), als premier Gilmar Pisas (MFK) is verbaasd over het baanverlies. Tijdens de coronacrisis kreeg Damen loonsubsidie om het personeel aan het werk te houden. De premier vindt het jammer dat het bedrijf nu overgaat op ontslagen.

Damen nam in 2017 de voornaamste bedrijfsactiviteiten over van het Curaçaose Drydock Company (CDM). Met de overname werd het dok gered en werd zo'n 400 man personeel overgenomen. Het moederbedrijf in Nederland heeft liquiditeitsproblemen. In 2019 boekte de groep een verlies van ruim 280 miljoen euro. Dit was nog voor de uitbraak van de pandemie.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram