Door: NU.cw
20 april 2022

De rechter heeft besloten dat een vijftienjarige jongen van het Radulphus College die niet gevaccineerd was, toch mee mocht op studiereis. Hij werd eerder geweigerd. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. 

De jongen wilde mee op studiereis naar Nederland. Het Radulphus College organiseert deze reizen elk jaar voor voorexamenleerlingen. De school stelde als voorwaarde dat alle leerlingen volledig gevaccineerd moesten zijn om deel te nemen aan de studiereis. Dit zou in kader van de veiligheid voor leerlingen zijn. 

De ouders van de jongen maakten bezwaar tegen de voorwaarde en zijn naar de rechter gestapt. De ouders vonden, dat gezien de huidige corona situatie en alle versoepelingen, de eis voor dubbele vaccinatie niet nodig was. Ook maakten de ouders bezwaar tegen het uitsluiten van bepaalde groepen op scholen. 

De rechter gaf de ouders gelijk. Volgens de rechter heeft de school niet duidelijk kunnen maken dat de verantwoordelijkheid voor een ongevaccineerde leerling die besmet raakt tijdens de reis anders is dan die van een gevaccineerde leerling. Gevaccineerde leerlingen kunnen ook besmet raken en anderen besmetten. 

De jongen is uiteindelijk meegegaan op de studiereis en is inmiddels ook alweer teruggekeerd. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram