Door: NU.cw
19 april 2022

Overeenkomsten of afspraken met het College financieel toezicht (Cft) of Nederland die nadelig zijn voor de economische groei van Curaçao moeten op zijn minst bespreekbaar gemaakt worden. Dit zegt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) in een persbericht.

De VBC vindt dat Curaçao er alles aan moet doen om de economie te laten groeien. Meerdere keren heeft de belangenvereniging naar voren gebracht dat een versnelde economische groei de meeste uitdagingen van het land kunnen oplossen.

De openbare financiën, ons sociale zekerheidsstelsel, armoede, werkloosheid, kosten van de gezondheidszorg zijn enkele van die uitdagingen waarmee het land geconfronteerd wordt. "Een bloeiende economie helpt bij het oplossen van deze problemen", aldus de VBC.

De ontwikkelingen die de Russische invasie teweeg hebben gebracht, waren niet vooraf te voorspellen. Onder andere de snel stijgende brandstofprijzen en de tarieven van graan hebben een negatieve impact op de economie. De VBC vindt dat de afspraken met het Cft en Nederland die de economische groei of koopkracht nadelig kunnen beïnvloeden, hetzij direct of indirect, tenminste bespreekbaar moeten worden gemaakt.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram