woensdag 31 mei 2023 08:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 april 2022

Er wordt aan een plan gewerkt om schoolgebouwen te sluiten en scholen samen te voegen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Op de verschillende scholen op Curaçao is gemiddeld een leegstand van 31 procent.

Het nieuwe huisvestingsplan werd onlangs gepresenteerd in de Staten door minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) en de directeur van Policy Productions, Yolanda Hoogtanders.

Nederland heeft dertig miljoen euro toegezegd voor onderwijshuisvesting als onderdeel van het politiek akkoord over de Rijkswet COHO. Policy Productions heeft een inventarisatie gemaakt van de leegstand op scholen. Op basis van deze gegevens wordt nu een plan ontwikkeld voor het sluiten en samenvoegen van scholen. Dat kan ook betekenen dat scholen van verschillende schoolbesturen in één gebouw ondergebracht worden.

In afwachting van het nieuwe huisvestingsplan zijn alvast elf scholen aangewezen door de schoolbesturen die opgeknapt kunnen worden. Dit zijn scholen waarvan is vastgesteld dat er geen sprake is van leegstand en dat zij voorlopig op hetzelfde leerlingniveau blijven.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram