Door: NU.cw
19 april 2022

De MFK steunt het plan van minister Shalten Hato (MFK) van Justitie voor de heropening van Campo Alegre. Volgens de regeringspartij vervult het openluchtbordeel een maatschappelijke rol en is de prostitutie nu verplaatst naar de binnenstad.

Campo Alegre werd aan het begin van de coronacrisis na 71 jaar gesloten. Het bordeel had miljoenen schulden open staan en de coronamaatregelen gaven de genadeklap. Het Openbaar Ministerie gaat het bordeel nu veilen, waarvan de opbrengst naar het criminaliteitsfonds zal gaan. De MFK benadrukt dat de overheid volledige medewerking zal verlenen. 

De regeringspartij stelt dat de prostitutie na de sluiting is verplaatst naar andere plekken op het eiland en dat ook vrouwenhandel een groot probleem is. "Er is nu geen controle, bij Campo is dit wel het geval. De vrouwen worden wekelijks gecheckt door een dokter en de juiste vergunningen worden voor hen aangevraagd”, aldus de fractie. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram